Medailový sen končí ve čtvrtfinále

17.06.2018 | Tomáš Würtherle (Převzato od inlinehokej.cz)

Inline hokejisté Olomouce zvládli lépe i odvetu čtvrtfinálové série s Roller Storm Praha. Domácí sice v závěrečné čtvrtině dotáhli dvoubrankové manko a srovnali na 3:3, ovšem na zásah Davida Roupece už odpověď nenašli.

Zápas začal pro Eagles výborně. Už v čase 2:13 tak otevřel skóre David Roupec a o 50 sekund později se prosadil po individuální akci i Jakub Cik. Zaskočeným Roller Storm pak pomohla i tyčka a mohli být tedy rádi, že po úvodní čtvrtině platil stav 0:2.

Hned po minutě druhé čtvrtiny pak našel Boitard Lubomíra Korhoně a ten nedal Frodlovi šanci. Poté mohl navýšit skóre Cik, jenž trefil jen tyč a domácí osvědčili pravidlo nedáš – dostaneš. Hned z protiútoku propálil Sedláře Zdeněk Petráš, jenž zvýšil na 1:3. To bylo i poločasové skóre, mimo jiné i proto, že Handl nájezd na Frodla neproměnil.

Od třetí čtvrtiny se hosté zaměřili především na obranu. Akce soupeře výborně rozbíjeli ve středním pásmu a Roller Storm stříleli spíše z dálky. To Hanáci vyráželi do občasných brejků a po jednom z nich lízalo zakončení Cika tyčku.

Podobný obraz hry byl k vidění i v závěrečné čtvrtině. Ve 41. minutě však přeci jen prolomil střelecké trápení pražského týmu Martin Matějček, jenž se z první opřel do přihrávky Petráše a snížil. O minutu později se navíc prosadil také Natan Vráblík a hosté museli sáhnout po oddechovém čase. V té chvíli to vypadalo, že by nabuzení Roller Storm mohli dokonat i obrat, zapomněli však na zadní vrátka. Jakub Čuřík ještě v souboji tváří v tvář nepřekonal Frodla, ale volný puk stačil dojet David Roupec a ten si už rady věděl. Domácím už nepomohla k vyrovnání ani dvouminutová hra bez gólmana a postup do final four tak slav&iac ute; př ekvapivě olomoučtí Eagles.

Tomáš Würtherle (manažer Roller Storm): Teď v nás samozřejmě převládá obrovské zklamání, protože sezónu jsme měli rozjetou parádně. V obou dnešních zápasech se nám nepovedlo to co se nám dařilo ve všech předchozích zápasech a to vstřelit úvodní branku a uklidnit se. Dnešní zápasy zdobili vynikající výkony obou brankářů a bylo jasné, že každá branka může být klíčová. My jsme bohužel svoje šance nevyužili a když se Olomouc dostala do vedení, bylo těžké dotahovat. Soupeř má ohromně zkušený tým a my jsme hráli bez 4 hráčů základní sestavy, což bylo také znát, přesto si myslím, že série byla vyrovnaná a vyhrál šťastnější tým. Nezbývá nám než soupeři pogratulovat k postupu. Z toho co jsme letos v sezóně dokázali, můžeme čerpat do budoucna a rozhodně máme hlavy na hoře.


Jakub Čuřík (kapitán Eagles Olomouc): Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Ne nadarmo byli soupeři druzí po základní části. Poté, co jsme přešli přes předkolo, jsme už splnili cíl a už neměli co ztratit. Oba týmy měly výborné gólmany, chytali fantasticky. My v obou zápasech dokázali po snížení nebo vyrovnání soupeře zase hned odskočit a to bylo rozhodující. Odehráli jsme asi dva nejlepší zápasy za poslední tři roky.


 
Aktuální články
Premiérovým vítězem klubové ankety je VOJTA MALÍNEK

Poprvé v klubové historii jsme se rozhodli uspořádat anketu o klubového hráče sezóny. Možnost hlasování měli hráči, a u mladších...

 
Hradec Králové ve finále juniorské extraligy překazil Roller Stormu sen o obhajobě

Čtyři nejlepší týmy juniorské extraligy předvedly na Final Four vynikající výkony, které vygradovaly ve skvělé a dramatické finále...

 
Gólová přestřelka se Zlínem! Áčko juniorky zůstává stoprocentní

V repríze loňského finále to v prvních minutách vypadalo na jednoznačnou záležitost. Vždyť Storm vedl po necelých dvanácti minutách už...

 
Áčko juniorky bez problémů přehrálo Přerov
 
Juniorské béčko přejelo Zlín deseti góly!
 
Béčko juniorky slaví první výhru, doma přehrálo Přerov
 
Skvěle! Storm přetlačil Hořovice a slaví první výhru
 
Áčko sehrálo s Černošicemi vyrovnaný zápas, nakonec ale o gól padlo
 
Béčko juniorů nasbíralo další zkušenosti v duelu s Hořovicemi
 
Béčko juniorky sahalo po bodech, nakonec ale s Úhřeticemi prohrálo
 
Utkání
Muži "A" | sobota 13.05.2023, 15:00
IHC Roller Storm Praha - Cvočkaři Hořovice
3:2 (2:0, 1:2)
 
Muži "B" | neděle 07.05.2023, 19:00
IHC Roller Storm Praha - IHC ESSE Lovosice
5:8 (2:4, 3:4)
 
Junioři "A" | neděle 14.05.2023, 13:00
IHC Roller Storm Praha A - IHC Devils Zlín
13:10 (7:4, 6:6)
 
Junioři "B" | neděle 14.05.2023, 14:30
IHC Roller Storm Praha B - IHC Devils Zlín
10:1 (3:1, 7:0)
 
Starší žáci | neděle 01.05.2016, 15:00
IHC Roller Storm Praha - Cvočkaři Hořovice
3:7 ()
 
Partneři

Jagrteam

Sport11

Stilmat

 

 

 
© eSports s.r.o. & IHC Roller Storm Praha - kontakt: info@rollerstorm.cz RSS