Trápili jsme se v zakončení, z Nového Jičína tak odjíždíme bez bodů

03.06.2019 | Michal Chadim

Nový Jičín v předposledním domácím zápase letošního ročníku přivítal na své palubovce hokejisty Stormu Praha. O osudu zápasu rozhodla produktiva, kterou měli lepší domácí hráči. Ti si v zápase vytvořili v první čtvrtině tříbrankový náskok, který nakonec rozhodl o osudu utkání.

Do utkání vstoupili lépe domácí hráči Nového Jičína, kteří do utkání vstoupili ve vysokém tempu. Ta se jim vyplatila, neboť se dostali díky tomu poměrně rychle do vedení. V závěru páté minuty našel Ondřej Kovařčík Michaela Chvostka, který přízemní střelou otevřel skóre utkání. Hned z následující akce to bylo pro domácí ještě veselejší, když hostujícího gólmana přízemní střelou překonal Robin Gebauer. Hostující hráči hrozili převážně z rychlých protiútoku, ale trápili se na výborně chytajícím Kamilovi Gabauerovi. Naopak domácím rychlé akce vycházeli, když z jedné takové přidal třetí gól Daniel Plitko. Nový Jičín tak vyhrál první čtvrtinu 3:0.

Od druhé čtvrtiny už byl zápas herně vyrovnanější, hrálo se nám nahoru dolů a skvěle zachytali oba gólmani. Přesto jsme dvě branky viděli. Nejprve z jedné rychlé akce snížili hosté zásluhou Daniela Klineckého. Hned vzápětí to ale bylo znovu o tři branky, když Chvostek vyhrál buly, přihrál na třineckou posilu domácích Ondřeje Kovařčíka, který střelou z první propálil vše co mu stálo v cestě.

Třetí část byla ve znamení nepřesností na obou stranách, hrálo se převážně ve středu hřiště. Oba týmy se trápily v koncovce. Jediný kdo se dokázal prosadit byl domácí Filip Ohera, který prostřelil hostujícího gólmana po skvělé přihrávce Robina Gebauera. Před poslední čtvrtinou tak domácí vedli nad svým soupeřem 5:1.

Do poslední dvanáctiminutovky dali domácí šanci hráčům širšího kádru, a pošetřili síly před druhým utkáním. Více do šancí se tak dostávali hosté, kterým se podařilo snížit zásluhou Zdeňka Petráše a Jana Merkla. Víc už se hostům i přes závěrečnou power-play nepodařilo a tak domácí uhájili těsné vítězství 5:3.

Zbyněk Kubičík (vedoucí IHC Nový Jičín): " V dnešním utkání jsme splnili roli favorita a jsme za to rádi. Dostali jsme do hry hráče širšího kádru a postupně jsme šetili hráče do druhého zápasu. Cílem bylo získat body a to jsme získali. Hodně nás dnes podržel brankář, který zachytal výborně." 

Jan Merkl (kapitán IHC Roller Storm Praha): "Hráli jsme dnes hodně dobře, ale neproměnili jsme naše šance. Domácím zachytal dobře gólman, což rozhodlo o tom že odjíždíme z prázdnou."

 
Aktuální články
Premiérovým vítězem klubové ankety je VOJTA MALÍNEK

Poprvé v klubové historii jsme se rozhodli uspořádat anketu o klubového hráče sezóny. Možnost hlasování měli hráči, a u mladších...

 
Hradec Králové ve finále juniorské extraligy překazil Roller Stormu sen o obhajobě

Čtyři nejlepší týmy juniorské extraligy předvedly na Final Four vynikající výkony, které vygradovaly ve skvělé a dramatické finále...

 
Gólová přestřelka se Zlínem! Áčko juniorky zůstává stoprocentní

V repríze loňského finále to v prvních minutách vypadalo na jednoznačnou záležitost. Vždyť Storm vedl po necelých dvanácti minutách už...

 
Áčko juniorky bez problémů přehrálo Přerov
 
Juniorské béčko přejelo Zlín deseti góly!
 
Béčko juniorky slaví první výhru, doma přehrálo Přerov
 
Skvěle! Storm přetlačil Hořovice a slaví první výhru
 
Áčko sehrálo s Černošicemi vyrovnaný zápas, nakonec ale o gól padlo
 
Béčko juniorů nasbíralo další zkušenosti v duelu s Hořovicemi
 
Béčko juniorky sahalo po bodech, nakonec ale s Úhřeticemi prohrálo
 
Utkání
Muži "A" | sobota 13.05.2023, 15:00
IHC Roller Storm Praha - Cvočkaři Hořovice
3:2 (2:0, 1:2)
 
Muži "B" | neděle 07.05.2023, 19:00
IHC Roller Storm Praha - IHC ESSE Lovosice
5:8 (2:4, 3:4)
 
Junioři "A" | neděle 14.05.2023, 13:00
IHC Roller Storm Praha A - IHC Devils Zlín
13:10 (7:4, 6:6)
 
Junioři "B" | neděle 14.05.2023, 14:30
IHC Roller Storm Praha B - IHC Devils Zlín
10:1 (3:1, 7:0)
 
Starší žáci | neděle 01.05.2016, 15:00
IHC Roller Storm Praha - Cvočkaři Hořovice
3:7 ()
 
Partneři

Jagrteam

Sport11

Stilmat

 

 

 
© eSports s.r.o. & IHC Roller Storm Praha - kontakt: info@rollerstorm.cz RSS