V Přerově jsme neuspěli, domácí se stali vítězi základní části

03.06.2019 | Petr Komárek

Více než sto branek nasázeli v základní části STILMAT extraligy inline hokeje hráči Přerova. Roller Storm Praha v posledním utkání porazili 13:4, když zápas prakticky po celou dobu kontrolovali. Ziskem tří bodů si Hanáci vysloužili Prezidentský pohár, který jim patří jakožto nejlepšímu týmu základní části.

První gól vstřelil domácí Přerov už po 21 sekundách od úvodního buly. Zbořil přepustil puk Petru Školoudovi, který vymetl pravou šibenici. Hosté hrozili především z brejků, branky v první čtvrtině ale dávali pouze Hanáci. Kapitán Night Birds Pavel Hanák si vyměnil kotouč s Alešem Jerglem, jenž uklízel do volné části pražské klece. Stejný hráč využil v deváté minutě zadovku od Ference a procpal kotouč skrz Škubalovu výstroj. Gólový účet prvních dvanácti minut uzavřel znovu Aleš Jergl, z úniku zkompletoval hattrick.

Ve čtrnácté minutě se poprvé prosadili i hráči Roller Storm. Petráš si na modré čáře všiml před brankou postaveného Jana Merkla, který z jeho kolmice vytěžil maximum možného. Druhá perioda skončila nerozhodně 1:1. Domácí většinu svých šancí nevyužili. Výjimkou byla situace ze začátku 24. minuty, kdy po střele Školouda zaznamenal úspěšnou dorážku Pavel Hanák.

Remízou následně skončilo i třetí dějství. Jakub Navrátil zasekl kotouč, zbavil se svého soka a prostřelil Škubala mezi jeho rukou a tělem. Přes beton Dohnala nasměroval kotouč do sítě Zdeněk Petráš a snížil na 2:6 z pohledu celku z hlavního města. Přerované hráli hlavně pro diváky. Ti viděli také přesnou ránu z první, kterou se po nahrávce od Andrýska prezentoval Petr Školoud. Hráčům Roller Storm zase vyšel protiútok. Po dvou dobrých zákrocích Škubala – jedněch z mnoha v zápase – si Dohnala položil Jan Kern a bekhendem skóroval.

Nejvíce branek, sedm, padlo v poslední části duelu. Krásnou výměnu předvedli Jergl s Jakubem Navrátilem a druhý jmenovaný přesně zakončil. Vzápětí si oba hráči role prohodili a Aleš Jergl se postaral o 100. gól Night Birds v letošní extraligové sezoně. Ve 41. minutě navíc Škubalovi vstřelil také desátou branku svého týmu v zápase.

Poslední trefu Pražanů zaznamenal Jan Merkl, který z první zavěsil do pravé šibenice a zmařil čisté konto střídajícímu brankáři Přerova Mánkovi. Publiku se musela líbit akce Jakuba Ference. Škubalovi vysekl kličku á la Peter Forsberg a zasunul kotouč k levé tyči. Střelou přes protihráče dovršil hattrick Jakub Navrátil, jenž ve 47. minutě také výčet branek v utkání uzavřel.

Přerov po vítězství 13:4 převzal Prezidentský pohár pro vítěze základní části STILMAT extraligy inline hokeje.

Pavel Hanák (kapitán IHC Night Birds Přerov): Zápas to byl těžký. Je dobře, že jsme ho zvládli v hlavách. Soupeř měl málo hráčů a věděli jsme, že nemá takovou kvalitu. Chtěli jsme proto rychle dát góly. To se nám povedlo a pak už to bylo jen o udržení koncentrace. Postupně jsme přidávali další branky.

Jan Merkl (kapitán IHC Roller Storm Praha): Nemyslím si, že Přerov byl až tak úplně lepší. My jsme ale selhávali v koncovce, nedávali jsme góly. Za stavu 7:2 z pohledu Přerova už jsme to fyzicky nezvládli. Musím ale pochválit brankáře, který zmařil několik gólovek soupeře. 

 
Aktuální články
Premiérovým vítězem klubové ankety je VOJTA MALÍNEK

Poprvé v klubové historii jsme se rozhodli uspořádat anketu o klubového hráče sezóny. Možnost hlasování měli hráči, a u mladších...

 
Hradec Králové ve finále juniorské extraligy překazil Roller Stormu sen o obhajobě

Čtyři nejlepší týmy juniorské extraligy předvedly na Final Four vynikající výkony, které vygradovaly ve skvělé a dramatické finále...

 
Gólová přestřelka se Zlínem! Áčko juniorky zůstává stoprocentní

V repríze loňského finále to v prvních minutách vypadalo na jednoznačnou záležitost. Vždyť Storm vedl po necelých dvanácti minutách už...

 
Áčko juniorky bez problémů přehrálo Přerov
 
Juniorské béčko přejelo Zlín deseti góly!
 
Béčko juniorky slaví první výhru, doma přehrálo Přerov
 
Skvěle! Storm přetlačil Hořovice a slaví první výhru
 
Áčko sehrálo s Černošicemi vyrovnaný zápas, nakonec ale o gól padlo
 
Béčko juniorů nasbíralo další zkušenosti v duelu s Hořovicemi
 
Béčko juniorky sahalo po bodech, nakonec ale s Úhřeticemi prohrálo
 
Utkání
Muži "A" | sobota 13.05.2023, 15:00
IHC Roller Storm Praha - Cvočkaři Hořovice
3:2 (2:0, 1:2)
 
Muži "B" | neděle 07.05.2023, 19:00
IHC Roller Storm Praha - IHC ESSE Lovosice
5:8 (2:4, 3:4)
 
Junioři "A" | neděle 14.05.2023, 13:00
IHC Roller Storm Praha A - IHC Devils Zlín
13:10 (7:4, 6:6)
 
Junioři "B" | neděle 14.05.2023, 14:30
IHC Roller Storm Praha B - IHC Devils Zlín
10:1 (3:1, 7:0)
 
Starší žáci | neděle 01.05.2016, 15:00
IHC Roller Storm Praha - Cvočkaři Hořovice
3:7 ()
 
Partneři

Jagrteam

Sport11

Stilmat

 

 

 
© eSports s.r.o. & IHC Roller Storm Praha - kontakt: info@rollerstorm.cz RSS